Tavs pirkumu grozs

Piegādes summa:
5.00EUR
Summa kopā:
5.00EUR
Noformēt pirkumu

Jūsu grozs ir tukšs

Vērtīgais brīnums

REDZI, ES ESMU BRĪNUMAINS. BEZ PĀRSPĪLĒJUMIEM!

Mani izpētījuši zinātnieki un ārsti. Viņi, gudrie, uzskata, ka esmu fenomenāls. Bet es vienkārši daru savu darbu. Veseļoju un daru skaistāku. Ieklausies! Es darbojos no galvas līdz kājām. Esmu tavs ārsts, kas dziedina, medmāsiņa, kas apgādā šūnas ar vitamīniem un citām labvielām, sanitārs, kas izvada šlakas un stimulē aknu darbību.
Vitamīni manī koncentrējušies spēcīgāk nekā citos augos. Piemēram, A vitamīns manī ir 3 reizes vairāk nekā burkānos, C vitamīns - 10 reizes vairāk nekā apelsīnos, bet E vitamīns - 4 reizes vairāk nekā saulespuķu sēklās




C VITAMĪNS

brinums



E VITAMĪNS

brinums



A VITAMĪNS

brinums



MANĪ IR 190 BIOLOĢISKI AKTĪVAS VIELAS

  • Daudzi spēcīgi antioksidanti
  • 18 aminoskābes
  • 14 vitamīni (A, B grupa, C, D, K, P)
  • Provitamīni
  • Fenoli
  • 42 lipīdu veidi
  • 11 mikroelementi (cinks, kalcijs, dzelzs, utt)
  • 22 taukskābes, tajā skaitā:
  • Omega 3
  • Omega 6
  • Omega 7
  • Omega 6
     
  • 36 flavorīdu veidi



LŪK, KO ES DARU TAVĀ LABĀ:

  • Daru brīnumus ar tavu ādu – tā atjaunojas, kļūst elastīga, uzlabojas tās struktūra
  • Esmu spēcīgs antioksidants
  • Esmu antidepresants
  • Kavēju novecošanos, atjaunoju šūnas
  • Novēršu iekaisumus
  • Samazinu holesterīna līmeni
  • Mazinu ļaundabīgu audzēju risku
  • Stimulēju imūnsistēmu
  • Uzlaboju asinsriti, novēršu artēriju aizsērēšanu
  • Dabiski atjaunoju tavu enerģiju
  • Cīnos ar infekcijām un vīrusiem
  • Palīdzu izcili darbināt smadzenes
  • Uzlaboju nervu sistēmu
  • Dziedēju brūces
  • Likvidēju ķīmijterapijas sekas
  • Uzlaboju dzimumpotenci



ARVIENVĀRDSAKOT, LIEKU TEV MIRDZĒT VESELĪBĀ UN SKAISTUMĀ!

Mazliet vēstures

Smiltsērkšķis savu vērtīgo īpašību dēļ ir plaši izmantots tautas medicīnā Āzijā jau pirms daudziem tūkstošiem gadu. Arī Krievijā smiltsērkšķis ir plaši pētīts un pielietots.

Starp pašiem senākajiem rakstu avotiem, kuros pieminēti smiltsērkšķi, ir Tibetas mūku traktāti. Tomēr visaktīvākais laiks smiltsērkšķu augļu atzīšanā sākās apmēram 200 gadu pirms mūsu ēras Maķedonijas Aleksandra karagājienu laikā. Pārgurušie karavīri ievēroja, ka zirgi no vairākiem nepazīstamiem kokiem ir noēduši ogām līdzīgus augļus. Arī karotāji tos nogaršoja. Pēc dažām dienām karavīri un zirgi bija atguvuši spēkus. Kopš tā laika šo augu latīniski dēvē par hippophae. Tulkojumā tas nozīmē "spožais zirgs". Maķedonijas Aleksandrs augļu kokus aizveda uz Eiropu. Smiltsērkšķi ir izplatīti Āzijā, Eiropā un Krievijā, un kopš neseniem laikiem arī Kanādā.

Čingizhans, Mongolijas imperators, kurš 13.gs. izveidoja vienu no lielākajām impērijām, paļāvās uz 3 stūrakmeņiem: labi organizēta armija, stingra disciplīna un smiltsērkšķis.

Spēcīgs antioksidants

Novecošana un ar to saistītās slimības, piemēram, sirds slimības un vēzis, ir saistītas ar oksidāciju, ko izraisa pārmērīgs reaktīvo molekulu daudzums. Antioksidanti ir vielas, kas mazina oksidēšanos. Vesels cilvēks ir apveltīts ar spēcīgu oksidatīvo sistēmu - pats organisms ir ieprogrammēts neitralizēt un noārdīt kaitīgās vielas. Tomēr tā vājinās, novecojot; to provocē arī pastiprināts un ilgstošs stress, kaitīgi ieradumi, stimulējošu vielu lietošana, pārmērīga sauļošanās, vides piesārņojums, slimošana, ilgstoši iekaisumi, traumas, operācijas, badošanās, nekvalitatīva pārtika, utt. Brīvo radikāļu kaitīgā iedarbība skar ļoti daudzus orgānus, bet visātrāk - sirds un asinsvadu sistēmu. Tas izraisa holesterīna uzkrāšanos, asinsvadu elasticitātes pazemināšanos, hipertensiju, išēmiju, un sekas var būt infarkts. Kā nākamie cieš āda, acis, imūnsistēma un saistaudi.

Antioksidanti ir visspēcīgākie pretspēlētāji šūnu graujošajiem brīvajiem radikāļiem, bet smiltsērkšķis ir viens no visspēcīgākajiem zināmajiem antioksidantiem, jo tajā ir pārpārēm dabisko antioksidantu -C, E, A vitamīnu, betakarotīna, selēna, polifenolu - flavonoidu, u.c.!

Ietekme uz veselību

A vitamīns un karotinoīdi

Smiltsērkšķos ir 8 dažādu veidu karotinoīdi. Pats aktīvākais ir ß(beta) karotīns, no kā tievās zarnās un aknās veidojas retinols – vitamīns A, veicinot normālu vielmaiņu, šūnu augšanu un attīstību, paaugstinot gļotādu izturību un neuzņēmību pret infekcijām. A vitamīns samazina minerālvielu izgulsnēšanos svarīgu orgānu asinsvados - aknās, smadzenēs un muskuļu asinsvados. Pēdējos gados pierādīta karotinoidu spēja nomākt kancerogēno vielu darbību, kas rosina ļaundabīgu audzēju veidošanos. To iesaka lietot lielās devās cīņā pret vēzi.

Pētījumi, zinātniskā literatūra

Pasaulē ir vairāk nekā 5000 dažādi zinātniskie pētījumi par smiltsērkšķu ietekmi uz veselību. Lai palīdzētu Tev labāk izprast smiltsērkšķi, esam apkopojuši dažus pētījumus, kas Tev dos labāku ieskatu sarežģītajā smiltsērkšķa dabā.

Svarīgi ir saprast, ka Rietumu zinātnieki tikai nesen ir uzsākuši savus pētījumus, un jau šobrīd ir pilnīgi skaidrs, ka smiltsērkšķis ir viens no visvērtīgākajiem augiem pasaulē. PubMed (sadarbībā ar ASV nacionālo medicīnas bibliotēku un nacionālo veselības institūtu kopš 1950 gadiem ievietojis vairāk nekā 16 miljonu zinātnisko publikāciju) vien ir publicējis vairāk nekā 175 pētījumu par smiltsērkšķi.

Seabuckthorn Research - Šis vispārīgais pētījums par smiltsērkšķiem ir kā ceļvedis smiltsērkšķa pasaulē un tas palīdzēs rast ieskatu par smiltsērkšķu ietekmi uz veselību. Šo pētījumu variet iegādāties par $19.95

Seabuckthorn, Hippophae Rhamnoides L, A Whole Food Answer to Better Nutrition. Marcus C.C.W. Elliott, M.D. - 2005 Smiltsēršķis - Hippophae Rhamnoides L., atbilde velselīgam uzturam, ko uzrakstījis Harvardas universitātes absolvents Dr. Marcus Elliott. Šī ir viegli lasāma grāmata, kas izskaidro smiltsērkšķa vērtīgās īpašības.

Seabuckthorn (Hippophae L.), A Multipurpose Wonder Plant. Vol. II: Biochemistry and Pharmacology. Editor-in-Chief: Virendra Singh - 2006. Šajā grāmatā sniegts izsmeļošs apraksts par smiltsērkšķi, iztirzājot tādas svarīgas lietas kā brīvo radikāļu kaitīga ietekme uz cilvēku organismu, nepieciešamība pēc antioksidantiem un antioksidantu īpašības, kā arī smiltsērkšķu spēja pasargāt no radioaktivitātes un kaitīgā starojuma. Šī grāmata apkopo 42 dažādus pētījumus, ko veikuši zinātnieki no Krievijas, Ķīnas, Indijas, Somijas, Vācijas un Vidusāzijas valstīm. Pirmā nodaļa par Bioķīmiju apkopo 25 pētījumus par bioloģiski aktīvajām sastāvdaļām kā piemēram vitamīniem, korotinoīdiem, steroliem, tanīniem, taukskābēm, aminoskābēm un minerālvielām. 2.nodaļa aptver 12 pētījumus farmakoloģijas jomā un piedāvā padziļinātu ieskatu par veiktajiem pētījumiem, izmēģinājumiem, eksperimentiem, klīniskiem pētījumiem ar dzīvniekiem un cilvēkiem par smiltsērkšķa ietekmi un tādām slimībām kā sirds slimības, ādas slimības, audzēji, u.c. Pēdējā nodaļa "Vispārīgi" apkopo 5 pētījumus par apstrādes tehnoloģijas un veselīga uztura un citu smiltsērkšķu produktu ražošana. Šī grāmata lieti noder pētniekiem, homeopātiem kā arī tiem, kas interesējas par smiltsērkšķiem.

Облепиха и здоровье: Чудо-ягода для жизни и долголетия. Эйдельнант А.С. Smiltsērkšķi daudzi no mums pazīst, tomēr ne visi zina, ka tā ogas ārstē teju vai visas slimības - no iesnām līdz pat kuņģa čūlai. Noslēpums slēpjas tajā, ka smiltsērkšķis satur teju vai visas dabā sastopamās bioloģiski aktīvās vielas, kas vitāli nepieciešamas kā slimajiem, tā veselajiem. Šī grāmata ir par praktiski neierobežotām profilaktiskām un terapeitiskām smiltsērkšķa iespējām medicīnā, kā arī par tā ekoloģisko un saimniecisko pielietojumu, tā pielietojumu kosmetoloģijā, kulinārijā, kā arī par tā novākšanas un apstrādes iespējām. Šo grāmatu sarakstījis krievu zinātnieks, kas savas dzīves 40 gadus veltījis smiltsērkšķa izpētei. Jums tikai jānotic smiltsērkšķim tāpat kā noticēja Eidelnants, un jūs būsiet tikpat veseli un enerģiski kā viņš.

Облепиха исцеляющая и омолаживающая. Анастасия Артемова. Серия: Путешествие за здоровьем С этим товаром часто покупают. Издательство: Диля, 2001 г., Мягкая обложка, 160 стр. Šī grāmata palīdzēs orientēties smiltsērkšķu veselības recepšu milzīgajā klāstā, lai atrasto to vienīgo, kas piemērota īpaši jums.

Лечимся облепихой. Борис Покровский. Серия: Азбука здоровья, Издательства: АСС-Центр, ИКТЦ "Лада", 2005 г. Smiltsērkšķis ir vesela vitamīnu noliktava, kam piemīt vesela virkne dziedinošo īpašību. Smiltsērkšķu eļļa, novārījumi, sula, utt ir nesalīdzināmi pie tādām kaitēm kā apdegumi, ādas slimībām, dzemdes kakla erozijas, kuņģa un 12 pirkstu zarnu slimību gadījumos. Grāmatā apkopotas labākās tautas medicīnas smiltsērkšķa receptes veselības stiprināšanai un dažādu slimību ārstēšanai.

PubMed kopš 1950 ir apkopojis 16 miljonus dažādu pētījumu no MEDLINE un citiem ietekmīgiem zinātniskiem žurnāliem. Šeit apkopoti arī vairāk nekā 130 pētījumi par smiltsērkšķi.

Google Scholar apkopo pētījumus, tēzes, grāmatas, abstraktus un citu pētniecisko literatūru par smiltsērkšķiem. Izmanto Google Scholar par smiltsērkšķiem un Tu atradīsi vairāk nekā 500 dažādas publikācijas. Ievieto meklētājā hippophae rhamnoides, un Tu atradīsi vairāk nekā 5700 dažādus pētījumus!

Icrts.org ir Ķīnas, Somijas un Krievijas sabiedriska organizācija, kas pēta smiltsērkšķus. Viņu pirmā konference, kas bija veltīta smiltsērkšķim notika 1989.gadā, kur tika nodibināta Starptautiska smiltsērkšķu asociācija (ISA). Trešās konferences laikā 1995.gadā tika nodibināts Starptautisks Smiltsērkšķu Pētniecības un Apmācības centrs (ICRTS). Šobrīd asociācija rīko starptautiskas konferences katru otro gadu. Viņu mājas lapa angļu versijā apkopo interesantu zinātnisku informāciju, tomēr daudz plašāka informācija pieejama ķīniešu valodā (www.icrts.org/chinese). Šo informāciju variet iztulkot uz angļu valodu šeit: babelfish.altavista.com.

Bagātīgas atsauksmes un slavas vārdi par smiltsērkšķi lasāmi naturālu produktu patērētaju ceļvedī http://www.naturalproductsinsider.com. Par smiltsērkšķi raksti apkopoti šeit.

Daži citi izvēlēti pētījumi:

1. Seaberry, Hippophae rhamnoides L., United States Department of Agriculture, Natural Resources Conservation Service, http://plants.usda.gov/java/profile?symbol=HIRH80

2. Li TSC, Beveridge THJ. Sea buckthorn: a new medicinal and nutritional botanical. Agriculture and Agri-Food Canada, Publication No. 10320E, Ottawa, 2007.

3. Li TSC, Beveridge THJ. Sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.): production and utilization. National Research Council of Canada, Research Press No. 46317, ISBN 13-9780660190075

4. Dharmananda S. Sea buckthorn. Institute of Traditional Medicine Online, 2004, http://www.itmonline.org/arts/seabuckthorn.htm

5. Zeb A. Important therapeutic uses of sea buckthorn (Hippophae): a review. J Biol Sci 4:687-693, 2004. http://ansijournals.com/jbs/2004/687-693.pdf

6. Yang B, Kallio HP. Fatty acid composition of lipids in sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries of different origins. J Agric Food Chem. 2001 Apr;49(4):1939-47.

7. Yang B, Karlsson RM, Oksman PH, Kallio HP. Phytosterols in sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries: identification and effects of different origins and harvesting times. J Agric Food Chem. 2001 Nov;49(11):5620-9.

8. Tiitinen KM, Hakala MA, Kallio HP. Quality components of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) varieties. J Agric Food Chem. 2005 Mar 9;53(5):1692-9.

9. Cenkowski S, Yakimishen R, Przybylski R, Muir WE. Quality of extracted sea buckthorn seed and pulp oil, Can Biosystems Engin 48:3.9-3.16, 2006. http://engrwww.usask.ca/oldsite/societies/csae/protectedpapers/c0508.pdf

10. Yang B, Linko AM, Adlercreutz H, Kallio H. Secoisolariciresinol and matairesinol of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries of different subspecies and harvesting times. J Agric Food Chem. 2006 Oct 18;54(21):8065-70.

11. Zeb A. Chemical and nutritional constituents of sea buckthorn juice. Pak J Nutr 3:99-106, 2004.

12. Kallio H, Yang B, Peippo P, Tahvonen R, Pan R. Triacylglycerols, glycerophospholipids, tocopherols, and tocotrienols in berries and seeds of two subspecies (ssp. sinensis and mongolica) of Sea Buckthorn (Hippophaë rhamnoides). J Agric Food Chem. 2002 May 8;50(10):3004-9.

13. Singh V, Gupta RK, Sawhney RC, Arumughan C. Tocopherols and carotenoids in fruit pulp oil of seabuckthorn growing in dry temperate Himalayas, In: Proceedings of the 2nd Conference of the International Seabuckthorn Association, Beijing, China, August, 2005.

14. Gorbatsova J, Lõugas T, Vokk R, Kaljurand M. Comparison of the contents of various antioxidants of sea buckthorn berries using CE. Electrophoresis. 2007 Nov;28(22):4136-4142.

15. Zeb A. Anti-carcinogenic potential of lipids from Hippophae: evidence from the recent literature, Asian Pacific J Cancer Prev 7:32-5, 2006 http://www.apocp.org/cancer_download/Volume7_No1/Zeb.pdf

16. List of presentations, 3rd Conference of the International Seabuckthorn Association, Quebec City, August 2007, http://www.isa2007.net/stock/eng/program-isa2007-august-08.pdf

17. Larmo P, Alin J, Salminen E, Kallio H, Tahvonen R. Effects of sea buckthorn berries on infections and inflammation: a double-blind, randomized, placebo-controlled trial, Eur J Clin Nutr. 2007 Jun 27 (ahead of print).

Receptes

Sulu maisījumi

Karstais Ziemassvētku dzēriens

kas loti garšo bērniem - attiecības 1:1. Saldam plūmju kompotam pievieno BIO2YOU sulu un visu uzkarsē. Iegūst veselīgu Ziemassvētku dzērienu, ko tik ļoti iemīļojuši mani bērni!

BIO2YOU smiltsērkšķu sula, kas papildināta ar bērza sulu 

attiecības 1:1. Bērzu sula nepieciešama anēmijas slimniekiem, tuberkulozes, saaukstēšanās un ādas slimību gadījumos, kā urīndzenošs līdzeklis, pie nierakmeņiem, aterosklerozes, poliartrītu, podagras, reimatismu gadījumos, palīdz dziedēt brūces. Smiltsērkšķu un bērza sulu maisījums sinerģiski pastiprina viens otra īpašības. Šādu sulu maisījumu var dzert pa 1 glāzei 3 reizes dienā.

BIO2YOU smiltsērkšķu sula, kas papildināta ar burkānu un pīlādžu sulām

attiecības 1:1:1, pievieno 35% cukura sīrupu pēc garšas. Izmanto profilaksei pret aterosklerozi, hipertoniju, mazasinību, nespēku, reimatismu, elpceļu saslimšanas gadījumos, kā arī lai samazinātu kuņģa skābes līmeni.

BIO2YOU smiltsērkšķu sula, kas papildināta ar biešu un burkānu sulām

attiecības 1:1:1, pievieno 65% cukura sīrupu pēc garšas. Izmanto kā nomierinošu līdzekli, kā arī nieru, aknu, žultspūšļa saslimšanas gadījumos, aizcietējumu, aterosklerozes, traucētas vielmaiņas gadījumos.

BIO2YOU smiltsērkšķu sula, kas papildināta ar upeņu sulu - attiecības 1:1

BIO2YOU smiltsērkšķu sula, kas papildināta ar burkānu sulu - attiecības 1:1

Aukstie ēdieni un salāti

Vitaminizēts smiltsērkšķu sviests

500gr saldā krējuma, 200gr BIO2YOU smiltsērkšķu sulas, no kuras atdalīta virsējā biezā kārtiņa. Maisījumu saputo līdz krēmveidīgai konsistencei un glabā ledusskapī. Iegūtais sviests ir ievērojami bagātināts ar dažādām taukskābēm, karotinoīdiem, tokoferolu, utt. Tam ir patīkama zeltaina krāsa.

Sviestmaižu sviests ar smiltsērkšķiem un burkāniem

Nepieciešams 100gr burkānu, vitaminizētais smiltsērkšķu sviests 125 gr (skat.augšā), sāls pēc garšas. Vārītus burkānus smalki samaļ, sajauc ar sviestu, pasāla un vēlreiz saputo. Jāatgādina, ka karotinoīdiem bagātie burkāni un jo īpaši smiltsērkšķi pārvēršas par A vitamīnu un ir lietderīgi mūsu organismam tikai savienojumā ar eļļu, ko satur smiltsērkšķi.

Biezpiena/siera pasta ar smiltsērkšķiem

Nepieciešams saldais krējums 70gr, siers 100gr, 2 ēdamkarotes biezpiens, BIO2YOU smiltsērkšķu sula 2 ēdamkarotes. Saldo krējumu sajauc ar sasmalcinātu sieru, biezpienu un sulu. Visu kārtīgi samaisa līdz iegūta viendabīga masa. Pastu liek uz sviestmaizes un labi garšo!

Ābolu-burkānu biezenis ar smiltsērkšķiem

Nepieciešams 2 ēdamkarotes BIO2YOU smiltsērkšķu sulas, 2 āboli, 1 burkāns. Sīki sarīvētus ābolus ar burkāniem uzkarsē, tad sajauc ar smiltsērkšķu sulu un atdzesē.

Biešu, biezpiena un smiltsērkšķu salāti

Nepieciešams 80 gr vārītas bietes, 50 gr biezpiens, 2 ēdamkarotes BIO2YOU smiltsērkšķu sulas, dilles vai pētersīļi. Smalki sagrieztas bietes sajauc ar biezpienu un sulu, apber ar dillēm vai pētersīļiem.

Burkānu - smiltsērkšķu salāti

Nepieciešami 10 sarīvēti svaigi burkāni, krējums 0.5 glāzes, 2 ēdamkarotes BIO2YOU smiltsērkšķu sulas. Visu sajauc un iegūst ārkārtīgi veselīgus salātus.

Burkānu, ābolu, nātru, smiltsērkšķu salāti

Nepieciešamas 2 sarīvēti svaigi burkāni, 2 sarīvēti svaigi āboli, sakapātas nātres 0.5 glāzes, kefīrs 0.5 glāzes, 2 ēdamkarotes BIO2YOU smiltsērkšķu sulas. Visu sajauc un noliek uz 20 minūtēm ievilkties. Iegūst ārkārtīgi veselīgus salātus.

Zupas

Aukstā smiltsērkšķu zupa

Nepieciešams 4 bietes, 3 burkāni, 3 gurķi, 30gr lociņu, 1 glāze kefīrs, ūdens 1 litrs, dilles pēc garšas un 4 ēdamkarotes BIO2YOU smiltsērkšķu sulas. Burkānus un bietes sarīvē, pievieno smiltsērkšķu sulu, ūdeni un sāli pēc garšas, uzkarsē un ar aizvērtu vāku tur 10 minūtes. Tad atdzesē, pievieno gurķus, lociņus, dilles un kefīru.

Sakņu zupa ar pienenēm un smiltsērkšķi (4 porcijas)

Nepieciešams 3 bietes, 3 burkāni, 300 gr kāpostu, 3 gurķi, 0.5 glāzes krējuma, 0.5 glāzes BIO2YOU smiltsērkšķu sulas, 20 pieneņu ziedu, 1.2 litri ūdens. Verdošā nedaudz ar citrona sulu skābinātā ūdenī liek rīvētus burkānus, bietes un kāpostus. Uzvāra un atdzesē. Pievieno sagrieztus gurķus, krējumu, smiltsērkšķu sulu un pieneņu ziediņus, no kuriem iepriekš atdalītas zaļās daļiņas.

Ķirbju smiltsērkšķu zupa.

Nepieciešams 200 gr ķirbja, 0.5 glāzes BIO2YOU smiltsērkšķu sulas, 0.5 litri ūdens. Gabaliņos sagrieztus ķirbjus aplej ar verdošu ūdeni un vāra 10 minūtes, atdzesē līdz istabas temperatūrai, pievieno sulu.

Saldie ēdieni

BIO2YOU smiltsērkšķu sula ar putukrējumu un olas dzeltenumu

Nepieciešams 1 glāze BIO2YOU sulas, 4 karotes cukura, 2 olu dzeltenumi, 150gr putukrējums. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno smiltsērkšķu sulu un atdzesē, tad salej glāzes un virsū liek putukrējumu

Cepts ābols ar smiltsērkšķiem un upenēm

Nepieciešams 1 ābols, 1 ēdamkarote BIO2YOU smiltsērkšķu sulas,1 ēdamkarote ar cukuru saberztas upenes. Ābolam uzmanīgi izgriež serdi, iepilda sulu un virsū uzliek saberztās upenes. Ābolus kārto vienā rindā, liek katliņā, pievieno 0.5 glāzi ūdens un ar aizvērtu vāku sautē 7-10 minūtes.

Smiltsērkšķu mērce

BIO2YOU smiltsērkšķu sulu var izmantot kā interesantu mērci pie dažādiem pudiņiem, pankūkām, utt. Tā iegūst biezāku konsistenci, ja to samaisa ar pienu.

Jogurts

BIO2YOU smiltsērkšķu sulu sajauc attiecībā 1:1 ar pienu.

Želeja

Nepieciešams smiltsērkšķu sula 1 litrs, 1 kg cukura, želatīns 10-12 gr. Visu sajaukt un vārīt apmēram 30 minūtes līdz iegūst 0.3 no sākotnējā apjoma. Tad atdzesēt un saliet formiņās.

Alkoholiskie dzērieni

Smiltsērkšķu-upeņu-ābolu stiprais dzēriens 

upenes sablenderē un apber ar cukuru, ievieto stikla traukā un noliek uz 2 dienām, lai atdalās sula. Iegūto sulu sajauc ar svaigu ābolu sulu un smiltsērkšķu sulu. Iegūto maisījumu ievieto slēgtā traukā un tur 1 nedēļu, pievieno cukuru un spirtu: uz 1 litru sulas pievieno 70gr cukuru un 300 gr spirta. Uzglabā 10 dienas, tad atbrīvo no nosēdumiem un glabā vēl 1 mēnesi. Rezultātā tiek iegūts dzēriens, kas satur 14% cukuru un 16% alkoholu.

Smiltsērkšķu deserta vīns

lai iegūtu vīnu, nepieciešams atdalīt smiltsērkšķu sulas augšējo biezo slāni, atšķaidīt ar ūdeni, un vairākos piegājienos pievienot cukuru.